Tirana Photo Festival

Tirana Photo Festival

Tirana Photo Festival është një festival vjetor i fotografisë i organizuar nga DMO Albania.
Qëllimi i këtij Festivali është të vërë në fokus artin e fotografisë përmes konkursit të fotografive, ekspozita, seminare, ture fotografish dhe më shumë.

  • Edicioni i parë u mbajt nga 1- 7 Nëntori 2018. Ekspozita me 100 fotografi më të mira të Tiranës u hap në sallën e Muzeut Historik Kombëtar të Tiranës, për të festuar më të mirët e fotografisë nga Tirana. Ekspozita u nda në tre kategori: Natyra, Arti Rrugor / Njerëzit dhe Qyteti Qyteti Foto. Ndër 7000 fotot e postuara në mediat sociale të portalit të turizmit "www.visit-tirana.com", natën e 1 nëntorit, u shpallën 3 fitues. Festivali i parë u mbështet nga Bashkia e Tiranës, Muzeu Historik Kombëtar, Phoenix (CANON representative in Albania) , Era shpk.
  • Edicioni i Dytë i mbajtur nga 8-15 Tetor 2019. Tema ishte: Trashëgimia Natyrore dhe Kulturore e Shqipërisë, dhe është e hapur për të gjithë fotografët e rinj dhe profesionistë. Festivali u mbështet dhe u financua nga Bashkia e Tiranës, Ministria e Kulturës, Muzeu Historik Kombëtar, Fuji Film Albania.

Shihni më shumë rreth këtij Festivaliwww.tiranaphotofestival.com

Festivali i Fotografive në Tiranë ka tre kontribute kryesore:

  • Promovon artin e fotografisë dhe njohuritë
  • Promovon turizmin dhe kulturën
  • Angazhon të rinjtë në art
  • Bën të rinjtë ambasadorë të vendit të tyre, duke i inkurajuar ata të duan dhe të ndajnë bukuritë e tij.
 
Tirana-photo-fest-logo-white-1