Our Lake Ohrid Meeting

Takimi me perfaqesuesit nga institucionet vendimmarrese dhe te menaxhimit te zones se Liqenit te Ohrit, qe u zhvillua ne Pogradec, me date 4 tetor, vuri ne dukje se arsyet te ndotjes se Liqenit te formuluara gjate bisedes nga ekspertet e projektit, jane ne dijenine e autoriteteve te zones dhe qe shqetesimi per eliminimin e tyre eshte mjaft i madh.
Konkluzionet kryesore te tryezes perfshijne: 1. Nevojen urgjente per nje koordinim i gjithe institucioneve te perfshire me vendime konkrete per parandalimin e ndotjes se Liqenit.
2. Pergatitjen e nje plan-financimit per realizimin e veprimeve te nevojshme ne eliminimin e faktoreve ndotes te liqenit dhe ne mirembajtjen e tij.
πΎπ‘’π‘‘π‘œ π‘“π‘Žπ‘˜π‘‘π‘’ π‘—π‘Žπ‘›π‘’ 𝑝𝑗𝑒𝑠𝑒 𝑒 π‘ π‘‘π‘’π‘‘π‘–π‘šπ‘–π‘‘ 𝑛𝑒 π‘˜π‘’π‘Žπ‘‘π‘’π‘Ÿ 𝑑𝑒 π‘ƒπ‘Ÿπ‘œπ‘—π‘’π‘˜π‘‘π‘–π‘‘ β€œπΈπ‘£π‘–π‘‘π‘’π‘›π‘π‘’ π‘π‘Žπ‘ π‘’π‘‘ π‘π‘Žπ‘šπ‘π‘Žπ‘–π‘”π‘› π‘œπ‘› π‘ƒπ‘Ÿπ‘œπ‘‘π‘’π‘π‘‘π‘–π‘›π‘” πΏπ‘Žπ‘˜π‘’ π‘‚β„Žπ‘Ÿπ‘–π‘‘β€, π‘žπ‘’ π‘π‘œ π‘Ÿπ‘’π‘Žπ‘™π‘–π‘§π‘œβ„Žπ‘’π‘‘ π‘›π‘”π‘Ž DMO Albania π‘šπ‘π‘’π‘ β„Žπ‘‘π‘’π‘‘π‘’π‘Ÿ π‘›π‘”π‘Ž Co-PLAN Institute for Habitat Development, π‘“π‘–π‘›π‘Žπ‘›π‘π‘’π‘Žπ‘Ÿ π‘›π‘”π‘Ž π΅π‘Žπ‘ β„Žπ‘˜π‘–π‘šπ‘– πΈπ‘’π‘Ÿπ‘œπ‘π‘–π‘Žπ‘›