Nga ferri në ferr: Historia e të mbijetuarve shqiptarë nga kampi i përqendrimit Mauthausen

Ky projekt tregon historinë e të mbijetuarve shqiptarë nga kampi famëkeq i përqendrimit në Mauthausen në Austri, duke formësuar, regjistruar historitë e tyre personale dhe duke mbledhur dokumente nga arkivi shqiptar në lidhje me periudhën e nazizmit në Shqipëri.

Tregimet janë unike, pasi te mbijetuarit i shpëtojnë ferrit për të jetuar në një ferr tjetër, në regjimin Komunist të Diktatorit Enver Hoxha. Disa prej tyre u burgosën përsëri në diktaturë, të konsideruar si spiunë ose bashkëpunëtorë të armiqve të huaj….

Read More
Facebook
Twitter
LinkedIn
Follow by Email