ABOUT US

DMO Albania


Organizatë jofitimprurëse për Menaxhimin dhe marketimin e Destinacioneve në Shqipëri, me seli në Tiranë.

Misioni Ynë

DMO Albania përbëhet nga nje ekip ekspertësh në turizëm, PR dhe Digital Marketing, dhe ka si synim të promovojë e marketojë destinacionet kryesore turistike shqiptare. Misioni ynë është të promovojmë Shqipërinë duke u fokusuar në marketimin e çdo qyteti, rajoni shqiptar që ka vlera autentike, historike, kulturore. Shqipëria është konsideruar destinacioni më i ri i sapozbuluar, dhe rekomandohet gjerësisht nga gjithë platformat turistike botërore, kryesisht për plazhet e virgjëra, për pasuritë UNESCO dhe për mikëpritjen e njerëzve.
Por a njihet nga gjithkush Shqipëria dhe vlerat e saj unike?
Shqiperia ka qene për 50 vite në regjim diktatorial, një nga vendet më të izoluara në botë. Vec kësaj, ne silleshim ashtu sic donte regjimi. Festonim ashtu sic ishim urdheruar, dhe vetëm ato ditë që donte udhëheqja. Kështu që shumë tradita, vlera janë mbajtur të fshehura, por të ruajtura në familje prej dekadash. Tashmë gjithcka po ringjallet, traditat, festimet e lashta, gatimet unike, punimet artizane, rituale të ndryshme që në fakt përbëjnë dhe identitetin e shqiptarëve prej shekujsh. Cdo qytet, zonë nga veriu në jug, nga lindja në perëndim, ka dicka të vecantë për ti treguar botës. Dhe ky është misioni ynë. Të bëjmë të njohura vlerat autentike të shqiptarëve dhe të cdo qyteti të vendit tonë.
Jemi ekip ekspertësh turizmi, ekspertë të marketingut dixhital dhe ekspertë të medias të bashkuar në një bord turizmi për të branduar destinacionet shqiptare në një nivel të ri. DMO ALBANIA është e vetmja organizatë e tillë e dedikuar në Shqipëri në këtë fushë të menaxhimit të studiuar të destinacioneve. Kemi nisur me Tiranën, duke krijuar plaftormën e turizmit www.visit-tirana.com, dhe duke promovuar kryeqytetin cdo dite, përmes artikujve në media, përmes mediave sociale, konkurseve fotografike etj.
Vijuam me Gjirokastrën, përmes një projekti të mbështetur nga Risi Albania për të branduar qytetin UNESCO. Risia në Gjirokastër është bashkëpunimi mes gjithë aktorëve të turizmit të 6 bashkive të qarkut për ta promovuar si një destinacion të vetëm. Krijim produktesh turistike, ideim eventesh, promovim online janë pjesë e projektit që po vazhdon
Liqeni i Ohrit, pjesa shqiptare, është një tjetër fokus i organizatës tonë, si një destinacion i sapo listuar në UNESCO më 5 korrik 2019. Kemi realizuar dy projekte për Liqenin e Ohrit, për promovimin dhe identifikimin e ndotësve potenciale aktualë duke mbledhur gjithë aktorët në një tryezë për të trajtuar të gjitha problemet e këtij destinacioni unik. Puna vazhdon.
Tirana Photo Festival është një event i krijuar nga DMO ALBANIA që synon të promovojë Shqipërinë përmes artit te fotografisë. Jane realizuar për dy vite rresht dy edicione të këtij festivali, (2018, 2019) që tashmë jo vetëm ka rezultuar i suksesshëm në misionin e tij, por është bërë mjaft popullor dhe githëpërfshirës

Qëllimi ynë

Synimi i projektit tonë është që ta kthejmë Shqipërinë në një skenë të turizmit rajonal jo vetëm duke riformuluar karakteristikat unike të destinacioneve tona, por dhe duke sjellë në Shqipëri festivale dhe evente ndërkombëtare kulturore, të cilat do gjenerojnë më shumë interes dhe do sjellin më shumë vizitorë.

ÇFARË OFROJMË NE?

Synon që të japë një orientim se ku dhe si duhet zhvilluar turizmi i një vendi unik si Shqipëria, për nga historia, kulturat, traditat, kulinaria dhe bukuritë natyrore.