Projektet Tona

DMO Albania është ideatorja e disa projekteve të suksesshme për të promovuar Turizmin dhe Trashëgiminë Kulturore në Shqipëri

Visit Tirana

Visit Tirana është një nga projektet më të rëndësishme të DMO Albania (www.visit-tirana.com). Tirana është kryeqyteti i Shqipërisë, qendra e të gjitha ngjarjeve kulturore dhe udhëtimeve të MICE. Platforma  turistike Visit Tirana  është burimi kryesor i informacionit për të gjithë turistët që vizitojnë qytetin. Ka një listë të hoteleve më të mira, restoranteve, bareve në qytet. Të gjitha atraksionet e reja, muzetë, galeritë, vendet kulturore, sheshet kryesore dhe lagjet mund të gjenden atje, me shumë sugjerime se çfarë të bëni në Tiranë. Turet ofrohen gjithashtu sipas nevojave të vizitorëve. Kjo platformë u lavdërua nga Kryetari i Bashkisë së Tiranës. Stafi i Visit Tirana u emërua Personaliteti i Vitit 2015 për Tiranën nga Bashkia e Tiranës. Shih portalin www.visit-tirana.com dhe gjithë punën e bërë prej 5 vitesh për promovimin e Tiranës.

Visit Gjirokastra, UNESCO

Visit Gjirokastra është një tjetër projekt, i cili vlerësohet me Çmimin e Inovacionit nga Risi Turistike Shqipëri në vitin 2016. Visit Gjirokastra është  një projekt  i ngjashëm  me VisitTirana, e cila synon të promovojë qytetin e Gjirokastrës si një destinacion turistik. Gjirokastra është një nga qytetet më të bukura të Shqipërisë, e cila ka një status të veçantë si Trashëgimi Kulturore në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

Liqeni i Ohrit, pasuri e UNESCO

Liqeni i Ohrit është Liqeni më i vjetër në Europë, rreth 3 milionë vjeç, dhe është një pasuri e listuar si e plotë në UNESCO, një ndër 19 pasuritë mikse, natyrore dhe kulturore. Në 1979-80 pjesa maqedonase e Liqenit, prej 2/3 u bë pjesë e UNESCO dhe në 5 korrik 2019 edhe pjesa shqiptare e Liqenit iu bashkua kësaj pasurie. DMO Albania ka punuar me dy projekte për Liqenin e Ohrit. Së pari anëtarë të stafit të DMO kanë qenë të angazhuar në promovimin e projektit për futjen në UNESCO të pjesës shqiptare të Liqenit, përgatitjes së dosjes përkatëse nga pala shqiptare. Projekti https://whc.unesco.org/en/lake-ohrid-region, u financua nga BE dhe Qeveria Shqiptare dhe u zbatua nga UNESCO.

Projekti i dytë është ‘Fushatë mbi bazë evidencash për faktorët që ndotin Liqenin e Ohrit”, në bashkëpunim me Co-Plan dhe i mbështetur nga Bashkimi Europian. DMO Albania pasi të përpilojë një studim mbi faktorët që ndotin liqenin e Ohrit, do të ngrejë zërin te autoritetet përgjegjëse për ti minizuar këto dëme, si dhe do të rrisë ndërgjegjësimin publik për të mos e ndotur liqenin.  Shihni kanalet tona: https://www.facebook.com/LakeOhridHeritage/; https://twitter.com/lake_ohrid

TIRANA PHOTO FESTIVAL

Tirana Photo Festival është një event vjetor për promovimin e Shqipërisë përmes fotografisë. Sivjet organizohet edicioni i dytë, në 8-15 Tetor 2019. Festivali përfshin një sërë komponentësh: konkurse fotografie, ekspozita fotografike, trajnime, foto tur, forume etj.

Vitin e kaluar Tema e festivalit ishte: Tirana, ndërsa këtë vit është: Trashëgimia kulturore dhe natyrore e Shqipërisë. Për më shumë shih faqen e projektit: www.tiranaphotofestival.com

 

Visit Berat

Berati është  një qytet shumë i vjetër dhe i bukur në zemër të Shqipërisë. Ai është quajtur si qyteti i mijëra dritareve, dhe gjithashtu është pjesë e pronave të trashëgimisë Botërore Unesco.

Visit Saranda

Saranda është qyteti më jugor i Shqipërisë. Ajo është më e njohur për bregdetin e saj të bukur dhe plazhet mahnitëse, por edhe për vendin më të rëndësishëm të trashëgimisë kulturore Butrintin, gjithashtu  pjesë e UNESCO-s.